A nyelvtudás egy kritikus készség a nemzetközi üzleti életben. Amikor a vállalkozások globális piacra terjeszkednek, megbízható üzleti partnerre van szükségük, melyre gyakran a fordítókban és fordítóirodákban lelnek rá.

A fordítóirodák gyorsan felismerik a fordítási szolgáltatások iránti keresletet. Mi is kimerítő információval rendelkezünk arról, hogy mely nyelveket fordítják leggyakrabban, és milyen fordítási tendenciák figyelhetők meg az üzleti világban.

Francia

Sok fordítóirodában megnőtt a kereslet a francia fordítási szolgáltatások iránt. A francia piac rendkívül szoros történelmi kapcsolatban állt a brit gazdasággal, mely még mindig tükröződik az angol-francia nyelvpár iránti megnövekedett keresletben. Ez vonatkozik azokra a brit vállalatokra akik a francia piacra kívánnak belépni, valamint azokra a francia vállalatokra is, melyek az Egyesült Királyság piacán terjeszkednének és szakfordításokra tartanak igényt.

Német

Németország ma Európa egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere, még Franciaországot is megelőzi az import és az export tekintetében. A német fordításokra való igény tehát számos iparágban és ágazatban jelentősen megnőtt, különösen a műszaki és az orvosi területeken. Ezenkívül a német az Egyesült Királyság kiemelt üzleti partnerének, Svájcnak az egyik legfontosabb nyelve.

Spanyol

Spanyolország már régóta az Egyesült Királyság fontos üzleti partnerének számít. Habár a két ország közötti üzleti tevékenység az utóbbi években kissé lelassult, továbbra is rendkívül erős. A spanyolt azonban nemcsak Spanyolországban beszélik; nyelvjárásai és változatai sok más országban is jelen vannak, különösen Dél-Amerikában, ahol nagy az igény a fordításokra.

Mandarin

Kína, a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdaságaként, számos brit vállalat fontos célpontja, sok fogyasztót és potenciális vásárlót tudhat magáénak. Mivel a mandarin több mint egymilliárd ember anyanyelve, az üzleti és az ipari világban is nagy rá a kereslet. A közelmúltban több üzleti szektorban is jelentősen megnőtt az érdeklődés, amely várhatóan folytatódni is fog.

Arab

Az arab számos fejlődő ország piacának elsődleges nyelve Afrikában és a Közel-Keleten, ezáltal fontos üzleti nyelvnek számít. Bár a múltban nem kapott nagy figyelmet, a brit gazdaság egyre inkább összpontosít az arab nyelven beszélő fogyasztókkal, partnerekkel folytatott exportra, importra és kereskedelemre, bizonyítva ezzel a fordítási szolgáltatások fontosságát ezen a piacon is.

Új nyelvi trendek a fordítás területén

Fokozott igény mutatkozik a korábban nem mindennapinak ítélt nyelvpárok fordítására is. Közép-Európa az Öreg Kontinens leggyorsabban növekvő régiója, ez sok szempontból vonzó hellyé teszi a vállalkozások számára. A közel 4%-os GDP-növekedéssel rendelkező országok, például Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és a Cseh Köztársaság, jól mutatják, hogy milyen erősek ezek a gazdasági piacok. Fontos szempont az is, hogy mivel ezek a piacok még nem annyira telítettek, mint például az Egyesült Királyság, Franciaország vagy Németország piacai, még bőven van lehetőség a növekedésre. Ennek eredményeként egyre növekszik a kereslet a lengyel, magyar, szlovák és cseh fordításokra, és arra számítunk, hogy ez a tendencia folytatódni fog a jövőben is.

Tekintettel a globális gazdaság állapotára, arra számítunk, hogy a fordítási szolgáltatások iránti kereslet ehhez igazodni fog. Mivel azonban a minőségi fordítási szolgáltatások elengedhetetlenek a vállalkozások sikeréhez, kritikus fontosságú az új piacokra való terjeszkedés során, hogy a cégek rendelkezzenek olyan minőségi fordító partnerrel, akire napi rendszerességgel számíthatnak akár rendszeres fordítási munkákban, valamint nagyobb volumenű többnyelvű projektek során is.

Ha olyan minőségi fordítópartnert keres, aki alkalmazkodni tud egyéni üzleti igényeihez, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és beszélje meg velünk a közös munka részleteit.