Műszaki Fordítás

A műszaki szövegek fordítása különböző területeket ölel fel (pl. mérnöki, építőipari, villamosmérnöki stb.), melyekhez szükséges, hogy minden fordító rendelkezzen az adott szakértelemmel és megfelelő terminológiahasználattal. Minden szakterület megkívánja a forrás- és a célszöveg alapos megértését.

A műszaki szövegek fordítása során egy jó fordítónak kiváló műszaki gondolkodással kell rendelkeznie, illetve a fordítás közben gyakran konzultálnia kell az adott terület szakértőivel.

A műszaki szövegek helytelen fordítása, ami például a szókincs nem megfelelő használata vagy a hiányos szakmai tudás miatt következhet be, különféle bonyodalmakhoz vezethet. Egy hibás fordítás például egy gép vagy készülék helytelen használatát eredményezheti, ami akár anyagi károkat vagy fizikai sérüléseket is okozhat.

Műszaki szövegek fordításakor az alábbiakra törekszünk:

  • precizitás,
  • következetesség,
  • terminológiai helytállás,
  • nyelvi pontosság,
  • határidők pontos betartása.

A K&J Translations fordítói széles körű tapasztalattal rendelkeznek műszaki dokumentumok és használati utasítások fordításában gyártók, forgalmazók és magánszemélyek számára egyaránt. Örömmel vállaljuk műszaki szövegek fordítását is – gépek használati útmutatóit, prospektusokat, prezentációkat, cikkeket vagy termékleírásokat.

Különböző területeken is vállalunk műszaki szakfordítást (építőipar, elektrotechnika, gépészet, légi közlekedés, mobiltechnológia, orvostudomány, stb.).

A műszaki szövegek fordítása során képzett és tapasztalt fordítókkal dolgozunk együtt, valamint konzultálunk az adott terület szakértőivel is. Tisztában vagyunk azzal, hogy a műszaki szövegek esetében a szövegek nagy része ismétlődik, ezért ilyen esetekben kedvezményt kínálunk ügyfeleinknek az ismétlődő szövegekre.

Fordítóink és szakértőink segítségével szövege terminológiailag helytálló és nyelvtani hibáktól mentes lesz.

A műszaki szakfordítás mellett az alábbi szolgáltatásokat is nyújtjuk:

  • A lefordított szöveg lektorálása (különösen akkor javasoljuk, ha a szöveget publikációs vagy marketing célra kívánják felhasználni).
  • A lefordított szöveg grafikai szerkesztése (abban az esetben, ha szeretné, hogy a fordítás grafikai formátuma megegyezzen az eredeti szöveg grafikai formátumával).

Van még kérdése? Vegye fel velünk a kapcsolatot az info@kjtranslations.hu e-mail címen, vagy a lenti űrlapon keresztül.

Upload file
Ingyenes
árajánlat