Jogi Szakfordítás

A jog azon különféle jogszabályok összessége, amelyek egy ország vagy társadalom főbb kapcsolatait szabályozzák. A jogszabályokat az országok hivatalos kiadványaikban teszik közzé. A demokratikus országokban a jogszabályokat az emberek egy képviseleti testületen (parlament) keresztül alakítják. A jogszabályok hatékonyságát azonban az állami és önkormányzati intézmények, például a bíróságok, a rendőrség, az ügyészség, a közigazgatási hatóságok és a végrehajtó hatóságok biztosítják.

A jogi szövegek fordítása nagy ráfordítást igényel, valamint megkövetelik a fordítótól, hogy tisztában legyen az egyes országok sajátos jogi terminológiájával.

A jogi szakfordítás és a hiteles fordítás közé sokan egyenlőségjelet tesznek, habár a kettő nem egészen ugyanaz. A különféle szabályzatok, szerződések, engedélyek és egyéb jogi szövegek fordításához nincs feltétlenül szükség bírósági hitelesítésre. A hiteles fordításról itt olvashat bővebben.

Milyen jogi dokumentumok fordítására van igény?

  • Szerződések (nemzetközi szerződések, adománylevelek, adásvételi szerződések és partnerségi megállapodások),
  • engedélyek,
  • különféle cégek szabályzatai,
  • jogszabályok,
  • hivatalos dokumentumok
  • stb.

A K&J Translations tisztában van azzal, hogy a jogi szövegek bizalmasak, ezért garantáljuk a titoktartást. A jogi szövegek fordításakor a legmegbízhatóbb kollégákkal dolgozunk együtt, akik nem csak anyanyelvi szintű célnyelvi tudással rendelkeznek, hanem szakértők is saját területükön.

A jogi és hiteles fordítások mellett az alábbi szolgáltatásokat is nyújtjuk:

  • A lefordított szöveg lektorálása (különösen akkor javasoljuk, ha a szöveget publikációs vagy marketing célra kívánják felhasználni).
  • A lefordított szöveg grafikai szerkesztése (abban az esetben, ha szeretné, hogy a fordítás grafikai formátuma megegyezzen az eredeti szöveg grafikai formátumával – különösen akkor ajánlott, ha az eredeti szöveg .pdf formátumú, képeket és táblázatokat tartalmaz, vagy ha az eredeti egy szkennelt dokumentum).

Van még kérdése? Vegye fel velünk a kapcsolatot az info@kjtranslations.hu e-mail címen, vagy a lenti űrlapon keresztül.

Upload file
Ingyenes
árajánlat