Squarespace webhelyünket többnyire új piacok elérése céljából érdemes többnyelvűvé tenni. A webfelhasználók mindössze 53%-a beszél angolul, ami azt jelenti, hogy így a piac 47%-át nem érjük el.

Akiknek Squarespace weboldaluk van, mint mindenki másnak, aki online üzleti tevékenységet folytat, úgy kell weboldaluk lefordítására gondolniuk, mint egy stratégiai lépésre, mellyel a jövőbeni értékesítési esélyeiket növelhetik.

Mit kell lefordítani?

Ez attól függ, hogy egy komplett többnyelvű Squarespace webhelyet szeretnénk-e, ahol az ügyfelek árukat és szolgáltatásokat is vásárolhatnak tőlünk, vagy csak néhány oldalra lefordítására van szükségünk ahhoz, mely kontextust biztosít a többnyelvű felhasználók számára.

Hogyan készítsünk többnyelvű webhelyet a Squarespace-en?

Az első probléma, amellyel szembe találhatjuk magunkat, hogy egy Squarespace webhely lefordítása nem egyszerű feladat – egyszerűen azért, mert nem többnyelvű használatra készült. A Squarespace nemrégiben kiadta saját többnyelvű verzióját.

Mindazonáltal számos további megoldás közül választhatunk ha szeretnénk Squarespace webhelyünket kétnyelvűvé tenni, ezek közül mindegyik eltérő mértékben sikeres, de mindegyiket részletesen át fogjuk tekinteni.

Először is a Squarespace nem nyújt fordítási szolgáltatásokat. Mielőtt elkezdenénk új nyelven oldalakat felépíteni, le kell fordítanunk azok tartalmát emberi vagy gépi fordítási megoldások használatával.

Másodszor, a Squarespace kezdőlapként egyfajta fedőlap használatát javasolja, így a fogyasztók azonnal kiválaszthatják a választott nyelvet.

Hogyan készítsünk többnyelvű Squarespace webhelyet?

1. Weglot fiók létrehozása

Minden fordítást a Weglot-fiókjában fog tárolni, amelyet teljes mértékben Ön kezelhet.

2. Új nyelvek hozzáadása

A Weglot fiók létrehozása és megerősítése után megjelenik egy képernyő.

Adja meg domainje URL-jét, eredeti webhelyének nyelvét, illetve azokat a nyelveket, amelyekre le szeretné fordítani webhelyét. Ha úgy tetszik, később módosíthatja a lefordított nyelveket, majd a „Tovább” gombra kattintva térjen át a következő lépésre.

3. Nyelvspecifikus aldomainek beállítása

Ebben a szakaszban DNS-rekordok segítségével fogja a Weglot fiókját összekapcsolni webhelyével. Kezdésként lépjen a Squarespace admin felületén a Beállítások>Domainek menüpontra (ha a domain nevét a Squarespace kezeli). Ilyenkor a „Squarespace által kezelt” megjelölés alatt jelenik meg. Ezután válassza ki a „Speciális beállítások” lehetőséget a legördülő menüből.

Ezt követően pedig szükség esetén megadható a DNS. Végül az oldal tetején kattintson a „Mentés” gombra.

4. Nyelvválasztó hozzáadása

A kétnyelvű Squarespace webhely létrehozásának utolsó lépése, hogy hozzáadunk egy nyelvválasztót a kezelőfelülethez. Keresse meg Javascript kódját a Weglot vezérlőpult „Projektbeállítások” menüjében.

Másolja ki és illessze be ezt a kódot a Squarespace vezérlőpulton található „Beállítások”> „Speciális”> „Kódbefejtés” és „Fejléc” menüpontban megadott helyre. Ha ebben a mezőben már van tartalom, egyszerűen illessze be a Weglot kódot utána.

Készen is vagyunk!

Készen is vagyunk! Squarespace webhelyünk most már többnyelvű!

Van még kérdése? Vegye fel velünk a kapcsolatot az info@kjtranslations.hu e-mail címen, vagy a lenti űrlapon keresztül.