A webhely lefordításával nem csak jobb megtekintési élmény nyújthat, de azt egyúttal új felhasználók és piacok előtt is megnyithatja. Ez – céljainktól függően – a rajongók, az eladások, a letöltések és más mutatók számának növekedésével lehet egyenlő.

Ez a funkció különösen akkor hasznos, ha webhelyünkkel vagy vállalkozásunkkal számos országot szolgálunk ki, vagy ha olyan országban vagyunk, ahol számos hivatalos nyelv is van (pl. Kanadában, ahol a francia és az angol egyaránt hivatalos nyelv).

Mi az a Weglot?

A Weglot egy fordításra használható WordPress bővítmény, amely zökkenőmentesen integrálódik a webhellyel, kompatibilis a WordPress témákkal és beépülő modulokkal, és felhasználóbarát felületet biztosít azok számára, akik gyorsan és egyszerűen szeretnék lefordítani webhelyüket.

Telepítés és aktiválás után, a Weglot felismeri a webhely tartalmait (még a menüpontokat is), és automatikusan lefordítja azokat az általunk megadott nyelvre. A weboldal lefordított tartalmait ezután a Weglot felhő vezérlőpultján keresztül kezelhetjük (ehhez Weglot fiókra van szükség) egy vizuális szerkesztő segítségével, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén manuális szerkesztést végezzünk.

Útmutató lépésről lépésre

1. Kezdésként keresse meg a „WordPress.org” bővítmény könyvtárat, majd töltse le, telepítse és aktiválja a „Weglot Translate” bővítményt.

2. A következő lépés az API kulcs beszerzése, amelyet a Weglot fiók létrehozásával ingyen megkap. Ezután megjelenik az API kulcs, valamint egy link, ami a saját vezérlőpultjára irányítja. Erre később visszatérünk, most egyelőre csak másolja ki a kulcsot, és térjen vissza WordPress webhelyére.

3. A WordPress admin felületen az új Weglot opcióra kattintva a fordítási beállítások oldalra jutunk. Ezen az oldalon készítheti el új fordításait webhelyére, és eldöntheti, hogy azok miként jelenjenek meg a WordPressben.

4. Először illessze be az API kulcsot az első mezőbe, majd kezdjen el dolgozni az első fordításon. Válasszon ki egy tetszőleges célnyelvet, a forrásnyelvet pedig állítsa angolra.

5. A következő lépésben állíthatjuk be, hogy a nyelvválasztó miként jelenjen meg a webhelyen. Megválaszthatja alapértelmezett kinézetét, illetve az oldalon belül való elhelyezkedését is.

6. Végezetül kizárásokat is megadhat, ha vannak olyan részek a weboldalon, melyeket nem szeretne lefordítani. Miután végzett, kattintson a „Módosítások Mentése” gombra, és webhelye többnyelvű lesz! Az eredmény megtekintéséhez nyissa meg a weboldalt, és keresse meg a nyelvválasztót.

Készen is vagyunk!

Elsőre nehéznek tűnhet egy webhelyet több nyelvre lefordítani, különösen akkor, ha mi magunk csak egy nyelvet beszélünk. Azonban a Weglot Translate bővítmény segítségével könnyedén, idő és erőfeszítés nélkül létrehozhatunk egy olyan webhelyet, amelynek minden előnye megvan ahhoz, hogy kiszolgálja a nem anyanyelvi beszélőket.

Érdemes először időt szánni arra, hogy átgondoljuk, hogy weboldalunkat mely nyelveken érdemes közzétenni, ezután pedig a Weglot Translate segítségével könnyedén hozzáadhatjuk őket webhelyünkhöz!

Van még kérdése? Vegye fel velünk a kapcsolatot az info@kjtranslations.hu e-mail címen, vagy a lenti űrlapon keresztül.