Ebben a blogbejegyzésben megmutatjuk, hogyan használhatja a Polylang bővítményt ha egy többnyelvű WordPress webhelyet szeretne gyorsan létrehozni. A Polylang lehetővé teszi többnyelvű webhelyek létrehozását. Bármely nyelvre lefordíthatja és szerkesztheti különböző nyelvű oldalait és bejegyzéseit.

Mi is az a Polylang pontosan?

A Polylang egy WordPress bővítmény, melynek segítségével könnyedén hozhatunk létre két- vagy többnyelvű weboldalakat. Korlátlan számú nyelv hozzáadására van lehetőség, és webhelyünk tartalmát (cikkek, oldalak, kategóriák, címkék, widgetek, menük, egyéni bejegyzés típusok, taxonómiák, URL-ek, stb) manuálisan vagy gépi eszközök segítségével is lefordíthatjuk.

Útmutató lépésről lépésre

1. Az első lépés a Polylang bővítmény telepítése és aktiválása.

2. A bővítmény konfigurálásához lépjen be a Nyelvek > Nyelvek menüpontba az aktiválás után.

3. A nyelvi beállítások oldalon három fül található. A „Nyelvek” fül az első.

4. Itt fogjuk felsorolni, hogy melyik nyelveket fogja a webhelyen használni. Itt meg kell adnunk az alapértelmezett nyelvet is, majd az összes olyan nyelvet, amely a webhely felhasználói számára elérhető lesz.

5. A nyelvek hozzáadása után kattintson a „Strings Translations” fülre. A dátum és az idő formátumának kiválasztása előtt először le kell fordítania a webhely címét és leírását.

6. A következő lépés a Nyelvek » Beállítások menü megnyitása. Ezen az oldalon konfigurálhatja a nyelvspecifikus URL-beállításokat, és SEO-barát URL-eket hozhat létre.

7. Ha ezzel elkészült, a módosítások mentéséhez kattintson a „Módosítások Mentése” gombra.

8. Miután mindent elmentett, lépjen a kezdőlapra, ahol már megjelennek a fejléc menü linkjei, valamint a zászlók is, melyekkel a webhely különböző nyelvű fordításai választhatók ki.

Készen is vagyunk!

A Polylang egy olyan erő, amellyel érdemes számolni ha fordításról van szó. Mindent tartalmaz, amire csak szükségünk lehet egy dinamikus többnyelvű weboldal létrehozásához.

Egy bajnok weboldalnál csak egy bajnok többnyelvű WordPress weboldal a jobb. A kemény munka minden eredménye megmarad, és lehetőségünk van arra is, hogy nagyobb közönséget érjünk el, mint amit egyetlen nyelvvel valaha is tudnánk.

Van még kérdése? Vegye fel velünk a kapcsolatot az info@kjtranslations.hu e-mail címen, vagy a lenti űrlapon keresztül.