Blog vagy közösségi média?

Nagy valószínűséggel az Ön vállalata rendelkezik közösségimédia-profillal és blogot is vezet. Ha Ön nem is érzi szükségét marketingstratégiája megváltoztatásának, vajon milyen tanulsággal szolgálhat ez a bejegyzés?

Mindenki tudja, hogy a blog és a közösségimédia-fiókok minden márka online jelenlétének kritikus elemei. Mind a közösségimédia-csatornák, mind a blogok hatékony eszközök a marketingesek számára a célközönségük elérésére és értékelésére.

Ha ezt a két csatornát összehangolja, azzal nemcsak a webhelyére érkező forgalmat növeli, hanem javítja a blogbejegyezéseihez kapcsolódó interakció minőségét is, ami még jelentősebb előnyökkel járhat. Ezenkívül, az ilyen integráció lehetővé teszi, hogy javítsa a tartalom minőségét is.

Az előnyök a következők lehetnek:

– közvetlen hozzáférés a döntéshozókhoz

– kitettség és az online ismertség növelése

– jobb láthatóság és SEO

– lehetőség új területeken való terjeszkedésre

– hálózatépítés kollégákkal és ügyfelekkel a világ minden tájáról

– ajánlások és a szóbeszéd erejének kihasználása.

Közösségimédia-fiókok

Ne pusztán a legújabb tartalmak közzétételére használja a közösségimédia-fiókokat, hanem arra is, hogy a közönségével tartsa a kapcsolatot. Nincs az az elemzés vagy adat, amely többet árulna el a közönségéről, mint maga a közönség.

Facebook felmérések, Twitter beszélgetések vagy Instagram Story felmérések segítségével megtudhatja, stratégiája mely elemét értékeli leginkább a közönsége, és miben vár el változást.

Ezen kívül így arra is nagyszerű alkalma nyílik, hogy ötleteket kapjon azokról a tartalmakról, amelyeket a közönsége szívesen látna, mert erről közvetlenül megkérdezheti őket.

Végső tipp…

A fogyasztói bázis gyors növelésére az egyik leghatékonyabb stratégia az új piacokon való terjeszkedés. A külföldön történő terjeszkedés miatt teljesen új demográfiai tényezőkkel szembesülhet a cége, és jelentősen megnő azon potenciális ügyfelek száma, akiknek számára értékesítést végezhet.

A határokon túli terjeszkedés viszont további akadályokkal jár. Ezek közül a legnyilvánvalóbb a nyelvi akadály, amelyet nem sokkal lemaradva a kulturális különbségekből fakadó potenciális nehézségek követnek.

Szerencsére fordítási és lokalizálási szolgáltatásokkal Ön könnyedén leküzdheti ezeket az akadályokat, amelyben a K&J Translations örömmel segít!